Doorgaan naar hoofdcontent

Rond de 40 kinderen en jongeren bezoeken Urban Dag bij Magma in Vinkhuizen


Gisteren vond weer de jaarlijkse Urban Dag voor kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar plaats en dit keer niet bij Backbone aan de Travertijnstraat maar bij Magma aan de Metaallaan in Vinkhuizen.

Net als voorgaande jaren was er weer van alles te doen en konden de kinderen en jongeren kiezen uit verschillende workshops zoals workshop drummen door Henri, workshop BMX door Orlando, Workshop graffiti door Elroy en Quinten, workshop t-shirt bedrukken door Julia en een DJ-workshop door Gijs.

Ook konden de kinderen en jongeren terecht bij de barbiers Jaff en Delano die de kinderen en jongeren gratis van een nieuw kapsel voorzagen en bij haarvlechter Kadi die zorgde voor mooie vlechten in het haar.

Verder konden de kinderen en jongeren knutselen, zingen, voetballen in de pannakooi en meedoen aan een behendigheidsspel.

Er was gratis drinken zoals koffie, thee en ranja en gratis fruit.

Op YouTube kunt u ook nog filmpjes bekijken van de Urban Dag.

De Urban Dag is georganiseerd door: BijVrijdag, Bslim, Stichting SCN, Maaklab, Speeltuincentrale Groningen en WIJ Groningen.

Verschillende mensen werkten mee aan de Urban Dag zoals: cultuurcoach van Vinkhuizen: Theo, speelambassadeurs: Junior, Pedro en Dilano, vrijwilligers Jongerenwerk: Glenn en Ava, beheer Magma: Omaro en Ingrid, verzorging van drinken en fruit: Amir en EHBO door Thecla.

De Urban Dag werd financieel mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit Gemeente Groningen.

Foto boven en onderstaand beeldmateriaal: Danny Hoffmann






















































Onderstaand beeldmateriaal: Thecla Wolf









Onderstaand beeldmateriaal via: Stichting SCN


Vinkhuizen, 22 Augustus 2024

Reacties