Doorgaan naar hoofdcontent

Stichting Doedertoe houdt inloopdag


Stichting Doedertoe, de pimpwerkplaats voor blijdschap en verbinding, aan de Travertijnstraat 12 in Vinkhuizen hield gisteren een inloopdag.

Sinds september 2023 is er binnen Doedertoe gewerkt aan een droom, een Pimp-Atelier waar gewerkt wordt door een groep vrijwilligers, die 2de hands meubelen restaureren en transformeren naar unieke kunstige meubelen. Opmooien genaamd! Gisteren was er dus een inloopdag zodat iedereen kennis met Doedertoe kon maken en kon zien wat ze gemaakt hebben. Ze waren allen zeer trots om hun eerste collectie te tonen aan het publiek. De meubelen, maar ook (zelfgemaakte) kunstwerken- en (gekregen) schilderijen. boden ze te koop aan. Maar het meest bijzondere is dat deze gratis waren voor mensen met weinig budget. Bijvoorbeeld voor mensen met een Stadjerspas en/of die bekend zijn bij instanties als Kansrijk Groningen en Stichting Present.

Een van de bezoekers gisteren was wijkverslaggever Danny Hoffmann, die vorig jaar ook al een interview hield met voorzitter Marita Reijtenbach van Doedertoe, toen ze net hun intrek hadden genomen in hun huidige ruimte in Backbone050 aan de Travertijnstraat. Danny interviewde Marita opnieuw en maakte vervolgens een rondje langs alle gepimpte meubels en (zelfgemaakte) kunstwerken- en (gekregen) schilderijen, die werden aangeboden aan het publiek.

Er hing een gezellige sfeer en er werd gratis koffie/thee en zelfgemaakte soep en salade aangeboden aan de bezoekers. Volgens Marita was de opkomst (voordat Danny langskwam) met 60 mensen al behoorlijk! Ook zijn er diverse meubels, gereserveerd, verkocht of weg gegeven.

Bent u niet langs geweest bij de inloopdag en denkt u na het zien van het filmpje van Danny 'Shit, was ik er ook maar even heen gegaan'...? Geen probleem! U bent elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 – 16.00 uur van harte welkom bij Doedertoe om tussen de aangeboden spullen te kijken of er iets voor u bij zit. Maar u bent ook gewoon welkom voor een bakje koffie of thee.

Het interview met Marita van Doedertoe is te bekijken op YouTube:

Stichting Doedertoe houdt inloopdag (youtube.com)

Het eerdere interview dat Danny vorig jaar hield met Marita, waarin zij verteld wat Doedertoe allemaal doet, is te bekijken op YouTube:

Interview met nieuwe organisatie 'Doedertoe' in Vinkhuizen (youtube.com)

Ook kwam OOGTV gisteren bij Doedertoe langs met een cameraploeg. Dit artikel en een filmpje kunt u bekijken op de website van OOGTV.NL:

https://oogtv.nl/2024/03/meubelshow-stichting-doedertoe-oude-meubels-krijgen-een-nieuwe-kans

Waar zit Doedertoe? Bekijk het kaartje of klik op de link om naar Google Maps te gaan:

https://maps.app.goo.gl/usfuXskyKiaCoTxq7









Vinkhuizen, 23 Maart 2024

Reacties