Doorgaan naar hoofdcontent

Neuten Schaiten in het Diamantpark trekt veel bezoekers: 2 winnaars mochten prijs in ontvangst nemen


Vandaag, 1e Paasdag 2024, organiseerde Kiosk Diamantpark een evenement 'Neuten Schaiten' genaamd. Een echte Groningse traditie met Pasen. Het werd uiteindelijk een druk bezocht evenement waar jong en oud op afkwamen. Dit had ongetwijfeld te maken met het heerlijke weer. In totaal zijn er zeker wel zo'n 50 bezoekers langs geweest. Vrijwilligers Harm en Martin runden de kiosk en Emma en Leendert waren spelbegeleiders.

Zowel kinderen als volwassenen hadden een hoop plezier in het oer Groningse spelletje. Ook op het terras was het erg druk. Vanwege de verwachtte regen hadden de medewerkers van de kiosk voor de zekerheid een tent met een heater opgezet. Maar die regen bleef gedurende het evenement gelukkig uit. Mensen zaten gezellig met elkaar te kletsen op het terras en bij de kiosk kon met terecht voor allerlei versnaperingen zoals; koffie, thee, frisdrank, tosti's, broodje knakworst, broodje bapao enz...

Ondertussen ging het Neuten Schaiten gezellig door en daar kwamen uiteindelijk 2 winnaars uit. Een jongen uit Hoogkerk en een mevrouw uit Vinkhuizen. Zij kregen beiden een zak walnoten en een paashaas met chocolade.

Het volgende grote evenement dat de kiosk organiseert is de Koningsdag Vrijmarkt. Dit vindt plaats op zaterdag 27 april. De kiosk hoopt dan op een nog grotere opkomst. Dus zet 27 april alvast in uw agenda!















































En hieronder nog 3 foto's gemaakt door Emma Bel



Vinkhuizen, 31 Maart 2024

Reacties