Doorgaan naar hoofdcontent

Oliebollen Actie 2023: Weer vele mensen mensen blij gemaakt met oliebollen en meer


Op zondag 31 december 2023 was het weer zover. Toen vond voor de 2e keer op rij de oliebollen actie van Stephan Dekker plaats in de buurthuiskamer Stuif es in Platina. De Oliebollen Actie wordt al meerdere jaren achter elkaar georganiseerd door Stephan Dekker.

Stephan begon thuis in eigen huis met het bakken van oliebollen voor minima- en mensen met weinig bestedingsruimte. Elk jaar weer zette hij zich keihard in om sponsoren te werven, oliebollen te bakken om deze vervolgens uit te delen. Dankzij deze jaarlijks terugkerende actie hadden mensen, die het eigenlijk niet kunnen betalen, de afgelopen jaren toch een lekkere en gratis oliebol en meer tijdens oud en nieuw. Inmiddels is de oliebollen actie een begrip in Vinkhuizen en daarbuiten en waren elk jaar weer meerdere sponsoren bereid om de actie te steunen.

Ook dit jaar kwamen weer 100 mensen in aanmerking voor oliebollen. Maar behalve oliebollen zorgde Stephan vorig jaar en dit jaar, dankzij de sponsoren, ook voor Vegters rolletjes, een bus slagroom, een pak chocolademelk, een feeststol en een tegoedbon van 10 euro van Kringloop Plus. Dit alles in een mooie jute tas.

De mensen die de oliebollen kwamen halen konden in de buurthuiskamer ook een gratis kopje thee of koffie krijgen. Verschillende mensen bleven dan ook even hangen om gezellig met elkaar te kletsen en sommigen proefden ondertussen alvast een oliebol. Op de vraag van wijkverslaggever Danny hoe de oliebol smaakte was het antwoord steeds weer; "Heerlijk! We vinden de oliebollen van Stephan heel lekker."

Tijdens de oliebollenactie kwamen mensen van het bewonersinitiatief 'Veel Soeps' ook nog even langs om bakjes met verschillende soorten soep uit te delen. Diezelfde dag deelden zij namelijk gratis soep uit in de Ommelandenflat in Vinkhuizen, maar waarschijnlijk omdat het oudjaarsdag was en mensen het daarom al druk genoeg hadden, was de opkomst gering waardoor er veel soep overbleef. Dit kwam uiteindelijk dan alsnog goed terecht bij de mensen die het kunnen gebruiken.

Tijdens het bakken- en het uitdelen van de oliebollen had Stephan hulp van zijn vriend, Jettie en Joost van de buurthuiskamer en mensen van de Zeecontainer. Daardoor verliep alles zo goed als vlekkeloos. Danny interviewde al deze mensen even en maakte met toestemming ook nog wat foto's van de mensen die hun oliebollen pakket kwamen halen. Het was een hele gezellige middag die organisatorisch goed is verlopen.

U kunt het interview bekijken op YouTube.

De oliebollen actie is mede mogelijk gemaakt door particuliere donateurs en de volgende bedrijven/organisaties:

* GTJ Trading B.V.

* Samen Het Hele Jaar Door

* Café/Cafetaria "Ons Moeke"

* Kringloop Plus

* Stuifesin Platina

* Copy 76

* Buurtcentrum de Wende (Buurtfonds)

* Marktkooplieden van Groningen

(Wij hebben ons best gedaan om enkel foto's te plaatsen van mensen die hiervoor toestemming hebben verleend. Mocht er onverhoopt toch iemand op een foto staan die hiervoor geen toestemming heeft verleend? Laat het ons dan even weten via vinkentouw@vinkhuizen.nl, dan zullen wij de betreffende foto z.s.m. verwijderen!)
Vinkhuizen, 7 Januari 2024

Reacties