Doorgaan naar hoofdcontent

Bewonersinitiatief 'Veel Soeps' deelt gratis soep uit in Trefpunt de Siersteen


Het bewonersinitiatief 'Veel Soeps Groningen' in Vinkhuizen heeft vandaag in Trefpunt de Siersteen soep uitgedeeld aan de omwonenden van het activiteitencentrum aan de Siersteenlaan in Vinkhuizen. De bedoeling was om de bewoners onder het genot van soep met elkaar te verbinden en een stukje gezelligheid en saamhorigheid te creƫren en dat is gelukt.

Ondanks dat een groot deel van de bewoners van rotonde tot rotonde aan de Siersteenlaan was uitgenodigd, was het uiteindelijk een hele gezellige samenkomst van meerdere bewoners van vooral de Palladiumflat. De opkomst was met zo'n 20 mensen helaas wat gering, de gezelligheid was er echter niet minder om! Er werd genoten van de 2 soorten soep. Zo was er keuze uit vegetarische linzensoep en groentesoep met gehaktballetjes van wel 3 cm doorsnee (volledig halal) en natuurlijk gesneden stokbrood.

De bewoners achter Veel Soeps vertellen zelf nog het volgende;

Veel Soeps wil natuurlijk zijn sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan deze editie. Dat zijn deze keer Gea's weggeefwinkel, Kringloop Plus en Wijkoverleg Vinkhuizen. Zonder hun bijdrage hadden we dit niet kunnen doen.

We hebben ontzettend genoten van alle mensen die een heerlijk bakje soep zijn komen halen. Ook hebben we weer zeer mooie gesprekken gehad met verschillende bewoners en ook onderling werden er volgens ons weer mooie gesprekken gevoerd. De bezoekers waren vooral heel blij met het voortbestaan van het Trefpunt. Afgelopen jaar gaf het huidige bestuur namelijk aan aan er mee te willen stoppen. Vanwege de hoge leeftijd van de toenmalige bestuursleden was het niet meer op te brengen om door te gaan met het trefpunt. Gelukkig waren daar ineens de wijkbewoners Froukje van der Lei en Johan Omlo die aangaven interesse te hebben om het bestuur over te nemen en het trefpunt voort te zetten. Zo gezegd , zo gedaan! Dit was tijdens deze editie van Veel Soeps dan ook o.a. het onderwerp van gesprek.

Een filmpje van deze editie is te bekijken op YouTube.

Tot slot zijn we erg gelukkig met deze zoveelste editie en we gaan met vernieuwde energie bezig met de voorbereidingen voor weer een volgende editie. Houd dus uw brievenbus goed in de gaten, want binnenkort staat Veel Soeps ook een keer bij u in de straat of flat met weer keuze uit diverse heerlijke en gratis soepen!

Om vaker soep uit te kunnen delen in de wijk zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. Wil jij een aantal keren in het jaar een grote pan soep maken en deze samen met Veel Soeps op locatie(s) uitdelen? Laat ons dit dan even weten via: info@veelsoepsgroningen.nl.











Vinkhuizen, 28 Januari 2024

Reacties