Doorgaan naar hoofdcontent

Veel geld ingezameld voor Prinses Máxima Centrum op kerstmarkt school de Hoeksteen


Tijdens een kerstmarkt afgelopen donderdag op school de Hoeksteen in Vinkhuizen is maar liefst 1200 euro ingezameld voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

De kerstmarkt werd georganiseerd om geld in te zamelen voor het centrum. Op de school zit ook de 9-jarige Fayenne uit Vinkhuizen, die (toen ze 7 jaar oud was) een tumor in haar nieren bleek te hebben. Na vele behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waarbij uiteindelijk ook 1 nier is verwijderd, is ze gelukkig volledig hersteld. Als dank en om onderzoek naar kinderkanker te bevorderen, werd de inzamelingsactie in de vorm van een kerstmarkt georganiseerd.

Eenmaal aangekomen op de kerstmarkt interviewde de wijkverslaggever, Danny Hoffmann, Fayenne en haar moeder. Buiten maakte hij nog een foto van het complete gezin. Ook sprak Danny nog met de vader van Fayenne. Hij vertelde nog het volgende; “Niet alleen basisschool de Hoeksteen heeft zich ingezet voor dit goede doel. Het veteranenteam van voetbalvereniging Groningerboys Zilverlaan, waar ik in zit, heeft ook meegedaan aan het goede doel. Vanaf begin af aan waren zij heel erg betrokken met ons gezin. Toen wij de vraag stelden of zij hier aan mee wilden doen, was er geen enkele twijfel! Zo heeft het veteranenteam 250 euro ingezameld.”

Op de markt, die zo'n 2 uur duurde, kwamen zeker een paar honderd mensen af. Er was van alles te koop zoals soep en warme chocolademelk, zelfgemaakte kerststukjes, zelfgemaakte kerstkaarten, diverse zelfgemaakte kerstkunstwerkjes zoals engeltjes, rendieren en kerstboompjes van papier, gevlochten armbandjes en andere zelfgemaakte sieraden, zelfgemaakte waxinelichtjeshouders, donuts, zelfgebakken koekjes, vers fruit, en nog veel meer. Eigenlijk teveel om op te noemen. Toen op een gegeven moment de spullen bijna waren uitverkocht, begonnen meerdere jongens en meiden kerstliedjes te zingen voor geld.

Op de kerstmarkt hing een gezellige sfeer, er werden kerstliedjes gedraaid en mensen waren druk en gezellig met elkaar aan het kletsen. De volgende dag kreeg Danny te horen wat de opbrengst was van de kerstmarkt. Maar liefst 1200 euro. Als we de 250 euro van het veteranenteam van Groninger Boys bij optellen, dan kunnen we spreken van een grandioos mooi bedrag voor verder onderzoek naar kinderkanker. Compliment!

CBS De Hoeksteen in Vinkhuizen Groningen schrijft zelf nog op haar facebookpagina het volgende;

Kerst op school....saamhorigheid en gezelligheid.

Dit jaar hebben we een kerstmarkt georganiseerd op school, waar alle klassen hun zelfgemaakte knutsels, eten etc. verkochten. Met de kleuters maakten wij lichtjes, kerstboompjes en zelf gebakken kniepertjes, we waren helemaal uitverkocht! De opbrengst was voor het Prinses Máaxima Centrum. Het was een groot succes!

We hebben een bijdrage kunnen leveren van €1200!

Het interview met Fayenne en haar moeder en filmpjes van de zingende kinderen zijn te bekijken op YouTube.Vinkhuizen, 23 December 2023

Reacties