Doorgaan naar hoofdcontent

Mooie 3e editie van de Weekendshow Vinkhuizen in MFC 't Vinkhuys

 

In MFC 't Vinkhuys vond op zaterdag 16 December de 3e editie plaats van de Weekendshow Vinkhuizen. Deze 3e editie stond geheel in het teken van de kerst. Er kwamen zo'n 40 mensen af op de show.

Als eerste interviewde gastheer Theo de Groot de wijkbewoonster en voorzitter van bewonersorganisatie Wijkoverleg Vinkhuizen, Janny Wassens. Zij vertelde iets over zichzelf, over het verloop van haar leven en over Vinkhuizen.

Daarna was het de beurt aan Danny Hoffmann en Thecla Wolf. Zij zijn allebei vrijwilliger bij het Buurtpreventie team in Vinkhuizen en zij zijn op verzoek van de Weekendshow bij 44 huisadressen door de hele wijk langs gegaan met de vraag of zij foto(s) mochten maken van de met kerst versierde huizen- en tuinen. Hiervan is een mooie compilatiefilm gemaakt die werd vertoond in de show. Danny en Thecla werden beiden geïnterviewd over hun kerstactie.

Vervolgens was het de beurt aan Leon en Caitlin van jongerencentrum Stichting SCN aan de Travertijnstraat 6 in Vinkhuizen. Zij mochten vertellen wat Stichting SCN is en wat het doet voor de jongeren in de wijk Vinkhuizen.

Toen was het de beurt aan wijkbewoonster Froukje van der Lei. Zij had wijkbewoonster Jennifer Castillo (die bij WIJ Vinkhuizen werkt en daarnaast veel vrijwilligerswerk doet) uitgenodigd voor 'een leuke avond'. Wát voor een leuke avond precies dat bleef een geheim voor Jennifer. De reden daarvan was omdat het de bedoeling was dat Jennifer, zonder dat zij iets door had, werd geëërd- en bedankt voor het feit dat zij (dankzij diverse sponsoren) de afgelopen 10 jaar met veel liefde en inspanning met haar project 'Kerstkindjes' heel veel kerstpakketten heeft samengesteld voor arme mensen in Vinkhuizen, Hoogkerk, Paddenpoel en Selwerd. Al die kerstpakketten heeft ze 9 jaar lang in haar eigen woonkamer samengesteld, tot haar vriend dit jaar zei; "Pfff, het is hier net een kerstwinkel". Daarom heeft ze de pakketten dit jaar, met hulp van leden van Samen Sterk Vinkhuizen, in Magma Vinkhuizen samengesteld. De afgelopen twee jaar heeft ze zelfs 2 keer 3500 pasteitjes gemaakt voor het goede doel. Dit jaar heeft ze zo'n 250 kerstpakketten samengesteld. Na tien jaar stopt zij er nu mee en draagt zij het stokje over aan Samen Sterk Vinkhuizen omdat ze zelf ook een gezin heeft waar ze voor moet zorgen. Dit alles was dan ook een aanleiding om haar te verkiezen tot Vinkhuizer van het jaar. Allereerst kreeg ze een mooie bos bloemen en een envelop met inhoud. Tot slot werd opnieuw Danny naar voren geroepen want ook hij had een cadeau voor Jennifer. Danny, die in het verleden 200 vogelhuisjes (mezenkasten) heeft gebouwd, verraste Jennifer met een zelfgebouwd vogelhuisjes die hij voor Jennifer extra mooi had afgewerkt en zelfs aan de buitenkant in de lak heeft gezet zodat deze langer meegaat.

En daarmee ging de show door naar de volgende act. Wijkbewoonster Francisca Xaveria Florawati werd naar voren geroepen. Zij vertelde iets over zichzelf en over het land Indonesië waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Ook vertelde zij over de diverse Indonesische hapjes die ze voor in de pauze van de show had gemaakt. Daarna trad Francisca op en zong zij 3 prachtige (kerst)liedjes in het Indonesisch. Ook zong wijkbewoonster Titia Prins mee in een van de liedjes van Francisca. Het was een swingend optreden waar het publiek zichtbaar van genoot. Daarna was het pauze.

Na de pauze werd Titia Prins opnieuw naar voren geroepen. Titia struint graag het internet af op zoek naar bijzondere verhalen over Vinkhuizen. En om in kerstsferen te blijven had zij een artikel gevonden dat over kerstbomenroof ging. Rond de jaarwisseling zijn straatvuren in Vinkhuizen al decennia een traditie, maar ook het bijbehorende kerstboom rauzen. Daarover werden ook mensen in het publiek gevraagd naar hun ervaringen met betrekking tot dit fenomeen.

Vervolgens was het de beurt aan het wijkkoor van Vinkhuizen. Enige tijd geleden is er een heus koor opgericht in de wijk van mensen die het leuk leek om mee te doen. Na veel oefenen traden ze gisteren dan ook op in de Weekendshow. Het koor zong 3 liedjes waaronder het nummer Adjossi van Max Nijman. Het publiek werd gevraagd om gezellig mee te zingen. Dit zorgde voor veel gezelligheid en saamhorigheid. Het Vinkhuizer wijkkoor kan nog steeds nieuwe leden gebruiken. Lijkt het jou leuk om samen te zingen? Er wordt elke vrijdagmiddag van 16.00 - 17.30 uur gerepeteerd in buurtcentrum de Wende in Vinkhuizen. Je aanmelden kan bij Fenny Hoekstra via fenny@zingjeeigenlied.nl.

De show werd uiteindelijk afgesloten met een mooie boodschap van mevrouw Leertouwer die kortgeleden door Danny (die ook wijkverslaggever- en vertegenwoordiger van de bewonersorganisatie Wijkoverleg Vinkhuizen is) bezocht en geïnterviewd omdat ze 100 jaar oud werd. En daarmee was de spetterende kersteditie van de Weekendshow tot een einde gekomen en konden de mensen nog even nazitten onder het genot van een hapje en drankje.

Foto's: Marcus Braaksma

Op YouTube kunt u de hele show ook terug kijken in 4 films































































































Vinkhuizen, 18 December 2023

Reacties

  1. Wat een mooi verslag, net of je er bij was! Goed gedaan, de lol spat er af F.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten