Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderkerstmarkt bij kinderboerderij Eelderbaan groot succes!


Gisteren, zaterdag 9 december 2023, organiseerde Dierenweide Eelderbaan van stichting De Zijlen aan de Kornalijnlaan in Vinkhuizen voor het tweede jaar op rij een kinderkerstmarkt. Het was een hele gezellige kerstmarkt waar zo'n 50 mensen op afkwamen. Op de kerstmarkt waren verschillende dingen te koop zoals kerstslingers- en lampjes, beschilderde dakpannen- en bordjes, zelf gehaakte kerstballen- en andere kerstfiguren, regionaal geproduceerde zeepjes- en handcrème, regionale honing- en snoepjes en zelfgemaakte vogelhuisjes. En van die laatste zijn er maar liefst 19 stuks verkocht. De beschilderde dakpannen- en bordjes waren gemaakt door cliënten van zorginstelling Cosis aan de Kornalijnlaan en de gehaakte kerstfiguren- en de vogelhuisjes waren gemaakt door medewerkers- en cliënten van de kinderboerderij.

De ingang van de kinderboerderij was versierd met een mooie kerstboog en buiten stond een vuurkorf waar mensen zich lekker op konden warmen. Binnen konden mensen genieten van zelfgemaakte kippensoep, stokbrood met kruidenboter en broodjes hamburger.

Ook was de kerstman uiteraard aanwezig evenals clown Whiep Whiep. Dit vonden de aanwezige kinderen heel leuk, maar sommige kinderen vonden de kerstman en de clown ook wel een beetje spannend. Clown Whiep Whiep gaf bovendien gratis ballonnen weg met de tekst 'Fijne feestdagen'.

De kinderen speelden gezellig met elkaar in de kortgeleden uitgebreide speeltuin en genoten van de dieren. De ouders waren gezellig met elkaar in gesprek. Kortom, een geslaagde editie van de kinderkerstmarkt.

Op YouTube kunt u ook nog een filmpje bekijken van de kerstmarkt.

Alle foto's en het filmpje op YouTube zijn gemaakt- en gepubliceerd met toestemming van de betrokkenen.






















En hieronder nog een aantal foto's van Marcus Braaksma


















Vinkhuizen, 10 December 2023

Reacties