Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstversiering in de wijk Vinkhuizen


Op 12 december deed de beheerder van Wijknieuws Vinkhuizen- en Vinkhuizen.nl en tevens vrijwilliger bij Buurtpreventie, Danny, een oproep. Hij zou s'avonds met zijn collega-vrijwilliger, Thecla, van Buurtpreventie langs bewoners in de wijk gaan die hun huis aan de buitenkant en hun tuin hadden versierd in kerstsfeer. Op eerdere rondes door de wijk hadden zij al veel veel mooie versieringen gezien. Op verzoek van de organisatoren van 2 evenementen, die inmiddels hebben plaatsgevonden, hebben het tweetal 44 foto's van versierde huizen en tuinen in de hele wijk gemaakt. Deze foto's zijn tentoongesteld tijdens de 2 evenementen. Dit waren de Weekendshow Vinkhuizen en 2 bijeenkomsten van Samen Sterk Vinkhuizen. Het leuke aan de strooptocht naar foto's was dat alle bewoners waar zij aanbelden het goed vonden dat er foto's van hun huis en tuin werden gemaakt. Niet een van de bewoners weigerde. Ook ontstonden er leuke gesprekken tussen tussen het tweetal en de bewoners.

Tussendoor zijn Danny en Thecla, ook nog even bij Magma aan de Metaallaan binnengelopen waar zij een foto hebben gemaakt van Jennifer Castillo en vrijwilligers vanuit Samen Sterk Vinkhuizen die op dat moment druk bezig waren met het samenstellen van kerstpakketten voor arme mensen.

Nu de 2 evenementen zijn geweest willen we deze foto's ook graag met de rest van de wijkbewoners delen. En daarbij willen wij u namens bewonersorganisatie Wijkoverleg Vinkhuizen en bptg.nl 《 Buurt Preventie Team Groningen 》ook meteen alvast hele prettige kerstdagen en een gezond en gelukkig 2024 toewensen.

Ook heeft mevrouw Leertouwer uit de Goudlaan, die kortgeleden 100 jaar is geworden, nog een boodschap ingesproken voor de bezoekers van de Weekendshow. Deze boodschap kunt u bekijken op YouTube. De boodschap is dan welleswaar ingesproken voor de Weekendshow, maar deze geldt in feite voor alle wijkbewoners.

En ook stuurde wijkbewoner Roelof Oort uit de Aquamarijnstraat Wijknieuws Vinkhuizen nog een filmpje toe met een boodschap. Ook dit filmpje kunt u bekijken op YouTube.

Tot slot, willen Danny en Thecla alle wijkbewoners bedanken voor hun medewerking. En, misschien tot volgend jaar! 🎅 🎅


Vinkhuizen, 22 December 2023

Reacties