Doorgaan naar hoofdcontent

Afscheidsfeest buurthuiskamer Stuif es in Platina letterlijk een feest met een lach en een traan


Gisterenavond, vrijdag 8 december 2023, hield de buurthuiskamer Stuif es in Platina een afscheidsfeest. Jong en oud kwamen in grote getale op het feest af.

De buurthuiskamer gaat sluiten na meerdere klachten van omwonenden over overlast dat vooral plaatsvond tijdens de verhuur van de huiskamer voor feesten en bruiloften. Stuif es in Platina zag zich daardoor, mede door Patrimonium dat eigenaar is van het pand van de huiskamer, genoodzaakt om te stoppen met de verhuur. Het resultaat was dat er nauwelijks meer geld binnenkwam om de buurthuiskamer nog te kunnen blijven runnen. Daarop hebben Jettie en Joost, die jarenlang met veel plezier en tomeloze inzet de huiskamer hebben gerund, besloten om er per 1 januari 2024 mee te stoppen. Het publiek toonde gedurende de avond hun waardering en medeleven aan Jettie en Joost en ook bedankten Jettie en Joost elkaar met een aantal leuke kado's. Het afscheidsfeest gisterenavond was dan ook letterlijk een feest met een lach en een traan. Vele mensen in de zaal, waaronder Jettie en Joost, waren gedurende de avond zichtbaar geƫmotioneerd.

De hele avond trad zanger Jakob van der Laan op die verschillende Hollandse klassiekers en anderstalige liedjes ten gehore bracht. Tussendoor namen ook bezoekers in de zaal af en toe de microfoon over en brachten hun zangkunst ten gehore. Ook was er een meisje van 12 in de zaal dat jarig was en met haar ouders het feest bezocht. Zij werd naar voren geroepen waarop er door de hele zaal voor haar werd gezongen. In het midden van de avond hield de broer van Joost, Klaas Rijkens, op verzoek van Jettie en Joost ook nog een speech. Naarmate de speech het einde naderde was duidelijk de emotie te zien en te horen bij Klaas en ook bij de bezoekers in de zaal.

Al met al was het een grandioos en gezellig feest en dit dan ook echt voor de laatste keer. Na dit feest is het over en uit met Stuif es in Platina. Jettie en Joost willen daarom heel graag alle vrijwilligers, die de afgelopen jaren met veel liefde en passie hebben geholpen in de huiskamer, hartelijk bedanken voor hun inzet. Evenals Ida en Roel Bodde die jarenlang met veel liefde en passie elke dinsdag en 1 x in de maand op vrijdag de bingo organiseerden in de huiskamer. En natuurlijk ook Stephan Dekker en Rene van Bergen hartelijk bedankt voor het runnen van de bar en het verzorgen van de (warme) hapjes tijdens het afscheidsfeest gisterenavond.

Op YouTube kunt u ook nog diverse filmpjes bekijken van het afscheidsfeest.


Vinkhuizen, 9 December 2023

Reacties