Doorgaan naar hoofdcontent

Openingsfeest van de themaweek van 'Je mag er Wel-Zijn' bij Tuin in de Stad trekt zo'n 50 mensen: Het was één groot feest!


Gisterenavond vond bij Tuin in de stad in het Westpark het openingsfeest plaats van de themaweek van 'Je mag er Wel-Zijn'. De themaweek die door (deelnemers van) Samen Sterk Vinkhuizen is bedacht en georganiseerd, was één groot feest met heerlijk eten en live muziek door DJ Dennis die zulke lekkere muziek draaide dat er op een gegeven moment op los werd gedanst door de bezoekers. Er onstond zelfs spontaan een polonaise waar de ruimte van Tuin in de Stad bijna te klein voor was. Verder konden de bezoekers oud Hollandse spelletjes spelen en ook was er een tafelvoetbalspel waar ook gretig gebruik van werd gemaakt. Daarnaast konden de bezoekers wensen voor zichzelf, voor een ander of voor de wijk op een kaartje schrijven en deze in een envelop doen die vervolgens aan een touwtje kon worden gehangen met een knijper. Er was gedurende de avond echt sprake van een gezellige sfeer en van verbinding tussen mensen.

Op het menu stond linzensoep (gemaakt door Najat) en tomatensoep (gemaakt door Azza) met stokbrood en kruidenboter. Na de soep konden mensen genieten van een couscous salade, pasta salade en een borgel salade (alle 3 gemaakt door Azza). Ook was er verse gesneden komkommer. Buiten stond verder een heuse Smoothiebike waar door heel hard te fietsen smoothies werden gemaakt van allerlei vers fruit zoals banaan, sinaasappelsap, bosvruchten, maar ook avocado en yoghurt enz. Hieruit ontstonden de lekkerste smoothies naar keuze. Allemaal hartstikke gezond eten dus dat bij veel mensen in de smaak viel.

Kortom, een goed geregelde en gezellige avond waar met veel plezier naar terug gekeken mag worden.

Naast Najat en Azza worden ook alle andere vrijwilligers en organisaties bedankt voor hun grandioze inzet en bijdrage die deze avond tot een succes heeft gemaakt. En natuurlijk wordt Tuin in de Stad ook bedankt voor het beschikbaar stellen van hun mooie terrein en hun gezellige en warme ruimte.

De rest van de themaweek (die tot en met vrijdag 10 november duurt) worden er nog diverse andere activiteiten op verschillende plekken in de wijk georganiseerd. Klik/tik hier voor het volledige programma.

Op YouTube vind je ook nog filmpjes van het openingsfeest.






































En hieronder nog een aantal foto's van Marcus Braaksma



























En hieronder nog een aantal foto's van José Wilschut






Vinkhuizen, 7 November 2023


















 

 


Reacties