Doorgaan naar hoofdcontent

Erg gezellig slotfeest 'Open Podium' van de themaweek van 'Je mag er Wel-Zijn'


Het slotfeest 'Open Podium' van de themaweek van 'Je mag er Wel-Zijn' gisterenavond in 't Vinkhuys was erg gezellig. De avond begon met mosterdsoep met spekjes, tomatensoep en stokbrood met kruidenboter. Nadat iedereen had gegeten, begon om 18.00 uur het avondprogramma.

Als eerste traden de violisten Romana, Bart en Marieke op die een aantal prachtige klassieke liedjes speelden. Daarna was het de beurt aan Romana en haar leerling violiste Rebecca. Zij brachten samen een mooi klassiek stukje ten gehore. Vervolgens kwam Gerjanne aan de beurt met een muziekpuzzel waar de bezoekers in de zaal aan mee konden doen. Na de puzzel trad de Indonesische Cisca op. Zij zong een aantal swingende liedjes in haar moedertaal. Na het optreden van Cisca was het de beurt aan Fred. Hij bracht een aantal liedjes van Ede Staal ten gehore waarbij de bezoekers spontaan mee begonnen te zingen. Na het optreden van Fred was het opnieuw de beurt aan Romana. Zij speelde solo onder begeleiding van muziek op de achtergrond op haar viool opnieuw een mooi klassiek nummer. Onverwachts tussen het programma door melde zich een meisje, Tala, uit het publiek die graag een liedje wilde zingen van Ed Sheeran. Dit was helemaal prima, want het was tenslotte een 'open podium'. Na het optreden van het meisje was het de beurt aan het duo rapper Ramor en violiste Romana. Zij brachten gezamenlijk een rappnummer van de rapper ten gehore. Na dit optreden bracht de rapper solo nog twee rappnummers ten gehore en daarmee werd het feestelijke open podium en ook de themaweek van 'Je mag er Wel-Zijn' afgesloten en konden de bezoekers nog even gezellig wat drinken en nazitten met elkaar.

Van alle mensen die hebben opgetreden zijn aanvankelijk filmpjes gemaakt. Echter zijn er tijdens de show veel liedjes (na)gespeeld van bekende artiesten. Gezien de (mogelijke) muziekrechten die hieraan zijn verbonden is het voor ons en de organisatie (ondanks dat we de website van buma/stemra hebben bezocht) niet helemaal duidelijk geworden wat wel en wat niet openbaar op internet mag worden geplaatst zonder toestemming. Daarom hebben we uiteindelijk afgezien van het plaatsen van de gemaakte filmpjes, want dit zou in het ergste geval tot hoge boetes kunnen leiden.

De opkomst was zo'n 50 mensen en het was een hele gezellige avond in 't Vinkhuys. De organisatie, Samen Sterk Vinkhuizen, kijkt zeer tevreden terug op de themaweek die vele bezoekers op de been bracht. Een aantal activiteiten was zo'n groot succes, dat de organisatie dit zeker meeneemt bij de programmering van toekomstige themaweken.

Alle artiesten en vrijwilligers die van het open podium een fantastische avond hebben gemaakt, worden hartelijk bedankt voor hun medewerking en inzet! En ook dank aan 't Vinkhuys voor het beschikbaar stellen van hun locatie en gratis thee en koffie.






















En hieronder nog een aantal foto's van Marcus Braaksma.
Dankjewel voor je inzending, Marcus!

























































Vinkhuizen, 11 November 2023

Reacties