Doorgaan naar hoofdcontent

Bewonersinitiatief 'Veel Soeps' deelt gratis soep uit in centrale hal van de Stad en Lande flat in Vinkhuizen

Het bewonersinitiatief 'Veel Soeps' in Vinkhuizen heeft vandaag opnieuw gratis soep uitgedeeld en dit keer in de centrale hal van de Stad en Lande flat aan de Goudlaan. De bedoeling was om de bewoners van de flat onder het genot van soep met elkaar te verbinden.

Het was een hele gezellige samenkomst van uiteindelijk zo'n 30 bewoners van de flat. Er werd genoten van de 3 soorten soep. Zo was er keuze uit vegetarische groentesoep, Oekraïense Borsjtsj soep met rundvlees en heerlijke vegetarische pompoensoep.

Hilarisch was hoe de flatbewoners de heer- en mevrouw Daling op een gegeven moment op de deurbellen van verschillende mensen begonnen te drukken, want volgens hen mochten er bij de bijeenkomst (die in eerste instantie wat traag op gang kwam) nog wel wat meer mensen naar beneden komen. :-)

De bewoners achter Veel Soeps vertellen zelf nog het volgende; Veel Soeps wil natuurlijk zijn sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Dit zijn Gea's Weggeefwinkel, Nijestee, Zalal, Kringloop Plus en Wijkoverleg Vinkhuizen. Zonder hun bijdrage hadden we dit niet kunnen doen.

Net als de vorige editie in de Goudflat hebben we ook dit keer weer ontzettend genoten van alle mensen die een heerlijk bakje soep zijn komen halen. Vooral de verschillende soepkommen van de bewoners (die ze zelf mee moesten nemen) sprak opnieuw tot de verbeelding. Ook hebben we zeer mooie gesprekken gehad met verschillende bewoners en ook onderling werden er volgens ons mooie gesprekken gevoerd.

Wij zijn erg gelukkig met deze tweede editie en we gaan met vernieuwde energie bezig met de voorbereidingen voor weer een volgende editie.

Op YouTube vindt u ook een filmpje van de bijeenkomst.

Om vaker en diverse andere soorten soep uit te kunnen delen in de wijk zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Wil jij een aantal keren in het jaar een grote pan soep maken en deze samen met Veel Soeps op locatie(s) uitdelen? Laat ons dit dan even weten via: info@veelsoepsgroningen.nl.

Veel Soeps heeft ook een facebookpagina: Veel Soeps Groningen
Vinkhuizen, 26 November 2023

Reacties