Doorgaan naar hoofdcontent

Bewonersinitiatief 'Veel Soeps' deelt gratis soep uit in centrale hal van de Goudflat


Het bewonersinitiatief 'Veel Soeps' in Vinkhuizen heeft vandaag, 29 oktober, in de centrale hal van de Goudflat soep uitgedeeld aan de bewoners van de flat. De bedoeling was om de bewoners onder het genot van soep met elkaar te verbinden.

Het was een hele gezellige samenkomst van meerdere bewoners van de flat. Er werd genoten van de 3 soorten soep. Zo was er keuze uit vegetarische groentesoep, groentesoep met gehaktballetjes van wel 3 cm doorsnee (volledig halal) en heerijke vegetarische pompoensoep te krijgen.

De bewoners achter Veel Soeps vertellen zelf nog het volgende;

Veel Soeps wil natuurlijk zijn sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan deze eerste editie. Dit zijn Gea's weggeefwinkel, Nijestee, Stichting Bulan Purnama, Zalal en Albert Heijn Vinkhuizen. Zonder hun bijdrage hadden we dit niet kunnen doen.

We hebben ontzettend genoten van alle mensen die een heerlijk bakje soep zijn komen halen. Vooral de verschillende soepkommen van de bewoners (die ze zelf mee moesten nemen) sprak tot de verbeelding. Ook hebben we zeer mooie gesprekken gehad met verschillende bewoners en ook onderling werden er volgens ons mooie gesprekken gevoerd.

Wij zijn erg gelukkig met deze eerste editie en gaan met vernieuwde energie bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie.

Om vaker soep uit te kunnen delen in de wijk zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Wil jij een aantal keren in het jaar een grote pan soep maken en deze samen met Veel Soeps op locatie(s) uitdelen? Laat ons dit dan even weten via: info@veelsoepsgroningen.nl.


 
Vinkhuizen, 29 Oktober 2023Reacties